PÓDIUMBESZÉLGETÉS

GYŰJTÉS FÉRFI SZEMMEL

IDŐPONT

2020. augusztus 14., péntek 20:00

CÍM

Garten Bázis 8228 Lovas, Fő út 12.

BELÉPŐ

1000 Ft-os napijegy, mely ezen a napon minden programra érvényes

18 éves korig ingyenes

lovasi lakcímkártyával rendelkezőknek és nyugdíjasoknak félárú

Az utóbbi hónapokban a járványhelyzet gyökeresen felforgatta a világ eddigi rendjét. És gyökeresen felforgatta kultúrafogyasztásunkat, művészetélvezetünket. A bezárt múzeumok és bezárt galériák arra kényszerítették az embereket, hogy otthon, monitoron keresztül nézzenek új műveket és kiállításokat, interneten kövessék a kulturális világ reakcióit. Az interneten kívül alkotott műtárgyak megtapasztalására nem volt lehetőségük.  Mennyire befolyásolja ez a műkereskedelmet? Mik a prognózisok? Ilyen bizonytalan időkben hogyan lehet a kultúra értékét meghatározni? Erről beszélgetnek a több válságot is megélt műkereskedelmi élet szakértői a Garten pódiumán. 

 

Einspach Gábor az Art+Text Budapest társalapítója és vezetője, igazságügyi szakértő, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, az Artmagazin című művészeti szaklap alapítója és felelős kiadója.

Barta Péter műgyűjtő, informatikai szakember, a Webstation csoport alapítója, főként informatikai befektetésekkel foglalkozik. Az üzleti életben és a magánéletben is a tudás megszerzését, használatát és továbbadását tartja az egyik legfontosabbnak. Évek óta tanít az ELTE média tanszékén a kortárs képzőművészeten keresztül arról, hogy érdeklődéssel, a megértés iránti vággyal és odafigyeléssel kell élni. 

Bodnár Zoltán műgyűjtő, jogász végzettségű egyetemi docens. A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, később a CIB Bank és az EXIM Bank vezérigazgatója. A háború előtti művészettel kezdte gyűjtői pályafutását, de figyelme korán a kortárs és azon belül is az absztrakt művészet felé fordult. Sok kortárs művésszel ápol baráti kapcsolatot, gyűjteményéből több nagyszabású kiállítást is rendezett. 

Topor Tünde művészettörténész, az Artmagazin főszerkesztője. Számos interjút, elemzést publikál kortárs művészetről, és rendszeresen tart tárlatvezetéseket szerte Magyarország kiállítótereiben, hogy ezzel is közelebb hozza az emberekhez a kortárs kultúra ügyét. 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Ha kérdése van, írjon nekünk!

8228 Lovas, Fő út 12. 

hello@residentart.com  

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon