Kedves GARTEN Látogatók!

 

Újra itt a nyár, és mi újra belevágunk. Idén immár nyolc fős csapatra bővülve állunk neki a GARTEN szervezésének.

 

Tavaly minden álmunk valóra vált, amikor a lovasi Nagy Gyula Alapítvány galériájában és kertjében megtaláltuk az ideális helyszínt, és ezzel együtt megtaláltunk Titeket, a közönségünket, akik nyitottak vagytok a kortárs művészet és kultúra iránt. Jó volt veletek lenni, ismerősökkel és ismeretlen ismerősökkel, és jó volt látni, ahogy a falon lévő képek figyelmet kaptak Tőletek, mosolyt csaltak az arcotokra vagy éppen ellenkezőleg, értetlenséget váltottak ki Belőletek, de mindenképp reakcióra késztettek. Eljöttetek és jelenlétetekkel megmutattátok, hogy érdemes ezt csinálni.

 

Idén ezt az álmot tovább álmodjuk. A GARTEN-ből immár biztos bázist szeretnénk építeni, ahová évről-évre vissza lehet térni. Egy olyan helyet, ahol jó találkozni és beszélgetni, mert van közös témánk és célunk is. Ahol erősödhet a hitünk abban, hogy a kortárs vizuális kultúrának van közösségteremtő ereje.

 

Tavaly elvetettük a magokat, idén jó kertészként tovább gondozzuk növényeinket. A lovasi bázison, a kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár keretében újra találkozhattok közel százötven kortárs művész munkáiból összeállított izgalmas válogatásunkkal. Az idei évben tovább erősödve, Csopakon egyéni tárlatot rendezünk Szöllősi Géza kitin szobraiból. Ezenkívül szélesedő zenei kínálattal, klasszikus, jazz és experimentális zenei koncertekkel, kertmozival, filmpremierrel, erős irodalmi jelenléttel, színházi estekkel, pódiumbeszélgetésekkel és tárlatvezetésekkel várunk Benneteket. A gyermekek számára napközis tábort szervezünk, Lovason alkotósarok várja Őket.

 

Egy kert akkor szép, ha vannak titkai, és van mit felfedezni benne. A GARTEN-t ilyennek álmodjuk, ami vonzza a kíváncsiakat.

Ezúttal is köszönjük Nagy Máriának, a lovasi Nagy Gyula Galéria igazgatójának, a Nagy Gyula Művészeti Alapítványnak és Lovas község Önkormányzatának, hogy befogadták rendezvényünket, valamint munkájukkal és támogatásukkal segítik annak megvalósítását.

 

Várunk Benneteket a GARTEN-ben augusztus 1. és 22. között Lovason, a Nagy Gyula Művészeti Alapítvány galériájában és a Márffy Házban és Csopakon a ZM&G Galériában. Gyertek, építsük együtt a bázist!

 

 

Köszönettel:

Schneller János és Bánki Ákos

Ha kérdése van, írjon nekünk!

8228 Lovas, Fő út 12. 

hello@residentart.com  

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon