TÁRLATVEZETÉS

MÁMOR, MÉRTÉK, MŰVÉSZET

BORKÓSTOLÓVAL EGYBEKÖTÖTT TÁRLATVEZETÉS

IDŐPONT

2020. augusztus 13., csütörtök 18:00

CÍM

Garten Bázis 8228 Lovas, Fő út 12.

BELÉPŐ

2000 Ft-os napijegy, mely ezen a napon minden programra érvényes

1/3

Borkóstolóval egybekötött tárlatvezetés Tamás Benedetta borász és Schneller János művészettörténész kalauzolásával, a csopaki Tamás Pincészet borainak kíséretében.

 

 

Az antik görög mitológiában a bor istene,  Dionüszosz, aki egyúttal a mámor, a vágy, a felfokozott indulat, a mértéktelenség és az önátadás istene is. Vele szemben Apollón a mértéktartás, a rend, a stabilitás jelképe. A két istenséget sokszor említik egyszerre úgy a művészetben, mint a róla szóló filozófiai írásokban. 

 

Mámor és mérték - ellentétei vagy kiegészítői egymásnak? Létezhet-e egyik a másik nélkül? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a borok és a képzőművészet szakértői.

A CSOPAKI TAMÁS PINCÉSZETRŐL

"A bor, a házi szörp, házi lekvár készítése az alkotás művészete is, egy alkotómunka, amelyen keresztül szembesülhetünk a másoknak nyújtott élményadás örömével" - vallják a csopaki Tamás Pince megalapítói.

A családi szőlészetben a szőlőterületet saját maguk művelik, és kizárólag ezt dolgozzák fel borrá. A legtöbb mai modern öKológiai segédanyag használatát elutasítják. Következetesen törekszenek a természetes egyensúly fenntartására, ökologiai, perma, organikus művelésmóddal. Mint vallják, egy globalizált világban az eredetinek, a hitelesnek, a megbízhatónak mind kiemelkedőbb értéke lesz.

A GARTEN 2020 ART FAIR-RŐL

A központi kiállítás és vásár anyagát közel száz művész alkotásaiból állította össze a két főszervező és kurátor, Schneller János művészettörténész, valamint Bánki Ákos képzőművész. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet kíván nyújtani a kortárs hazai képzőművészet palettájáról. A kiállított képanyag nyolcvan százaléka két árkategóriában, ötvenezer és százezer forint értékben kerül árusításra. 

Az alapítók bíznak abban, hogy kezdeményezésük a kortárs művészet világát közelebb hozza az emberekhez. 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Ha kérdése van, írjon nekünk!

8228 Lovas, Fő út 12. 

hello@residentart.com  

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon